Gå til hovedinnhold
Gramstad

En forunderlig verden

- MAREANO gir innsikt i en ganske forunderlig verden. Det er funnet arter vi ikke ante fantes i norske farvann og vi har sett bilder av fantastiske landskap. På tross av storm og kuling i det siste, har dere fått til mye, sa Kristine Gramstad, statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, da hun på onsdag åpnet MAREANO sin brukerkonferanse i Tromsø.

 

Statssekretær Kristine Gramstad
Som takk for at hun åpnet brukerkonferansen, fikk statssekretær Kristine Gramstad et bilde som er tatt på ett av de mange MAREANO-toktene. Foto: Mia Kanstad Kulseng.


Statssekretæren fremhevet også at MAREANO er en budsjettvinner.
- Også i årets budsjett fant vi rom for å videreføre den ordinære bevilgningen til MAREANO på et meget høyt nivå. I tillegg kommer en stor satsing på kartleggingen av tidligere omstridt område i Barentshavet etter at Norge og Russland i fjor ble enig om delelinjen, sa Gramstad. Bevilgningene til MAREANO har økt fra 5 millioner kroner i 2005 til 88 millioner kroner i 2012.

Les også: Skryt til havbunnsforskere

På brukerkonferansen fikk de rundt 60 deltakerne høre om hva forskerne har funnet ut om havbunnen på Nordland VI. Også MAREANO som kunnskapsleverandør og i et internasjonalt perspektiv var tema. Det ble bl.a. tatt til ordet for at klimautviklingen kan legge nye kyst- og havområder isfrie i Arktis med tilhørende behov for en MAREANO-lignende kartlegging av bunnforholdene der.

Les mer

Kontaktpersoner

Leder utøvende gruppe
Børge Holte
77 60 97 53

Kommunikasjonsrådgiver
Beate Hoddevik Sunnset
55 23 85 16
908 21 630

Abonner på nyheter

Send en e-post til
mareano@imr.no